joost

Joost Van Dessel,  geboren op 22 juli 1977.

Van kindsbeen af was er al een sterk intuïtief weten aanwezig, alsook een enorme drang naar waarheid en essentie. Ik leerde dat niets toeval was en merkte op dat we zeer veel gebeurtenissen zelf in de hand hebben en dat zowat alles een voorbode heeft. De zaak is er naar te kijken met de juiste bril. Dit samen met andere opmerkelijke mogelijkheden, capaciteiten en competenties, zorgde voor een leerrijke, boeiende en opmerkelijke jeugd. Dit alles naderhand proberen in te passen in de bestaande vakjes van de maatschappelijke structuur, met zijn dubbelzinnige, zinvolle en onzinnige normen en waarden, bleek minder evident.

Zoals vele kleurrijke mensen die boven het maaiveld van de grijze massa uitstaken, kende ook ik vele hoogtes en laagtes, wat een fijne leerschool bleek voor vergevingsgezindheid en empatisch vermogen. Zo ontstond er ook voeling met elke mogelijke laag van de bevolking, op eender welke sport van elke mogelijke sociale ladder.

Toen ik ongeveer 15 was, maakte ik kennis met de didgeridoo en het was liefde op het eerste zicht. Het duurde wel een tijdje voor ik geloofde dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is didgeridoo te kunnen bespelen. Ik ging uiteindelijk zelf enkele workshops volgen om mijn techniek te verbeteren. Het zelf geven van workshops kwam pas nadat ik leerde al mijn capaciteiten en gaven te bundelen en te kanaliseren en leerde leraar te kunnen zijn.

Enkele opleidingen die me hielpen bij mijn ontwikkeling tot leraar/coach/begeleider :

  • Ervaringsbewijs Opleider/Begeleider in bedrijven en organisaties (behaald via SBS)
  • Corepower (leiderschap en zelfsturing vanuit je kern)
  • Energetisch Consulent (Een basis van alternatieve en holistische benaderingen van het persoonlijk menselijk welzijn, lichamelijk en geestelijk)
  • Sound Healer Course (Effecten van klank op menselijk lichaam en psyche, verder ontwikkelen van intuïtie, toepasbaar in vele vormen en vakgebieden, diploma behaald bij Association of Sound Therapy via Thuis in JeZelf)

Via anderen die mij ooit begeleidden leerde ik nog zeer veel methoden, oefeningen en toepassingen. In eerste instantie om zelf te leren en te groeien, om nadien aan anderen te kunnen aanbieden, te benutten voor het goed van allen.

Didgewolf

De naam verwijst naar Didgeridoo en de wolf.

Waar didgeridoo voor staat, zal intussen al wel duidelijk zijn. Waar de wolf vandaan komt misschien voorlopig nog iets minder.

Van vroeg in de kindertijd ervoer ik reeds een voorliefde voor dit dier, zonder te weten waarom. Terwijl gaandeweg mijn leraars- en leiderschapscapaciteiten groeiden, begreep ik stilaan meer waarom. Wanneer ik leerde dat het dier bij sommige etnische stammen staat voor kracht, wijsheid en leraarschap, was de connectie compleet. Deze werd nog versterkt door mijn grote roedel-gevoel ten opzichte van mijn clan, mijn familie en zielsverwanten…